ارتودنسی و دیابت در مجموعه کلینیکهای نگین در تهران

ارتودنسی در افراد مبتلا به دیابت

بسیاری افراد ممکن است دارای دندانهای کج باشند. دندانهای کج در زیبایی لبخند افراد تاثیرات منفی ای دارد. یکی از شاخه های دندانپزشکی زیبایی برای طراحی لبخند درمان ارتودنسی می باشد. اما برای این درمان باید شرایط خاصی داشته باشید. به عنوان مثال اگر به بیماری دیابت مبتلا باشید نحوه انجام این درمان با متقاضی سالم متفاوت می باشد. در این مطلب قصد داریم راجع به ارتودنسی در افراد مبتلا به دیابت در مجموعه کلینیکهای نگین در تهران صحبت نماییم.

دیابت چیست؟

دیابت یا بیماری قند یکی از بیماریهای متابولیکی می باشد. منظور از این حرف این است که یکی از اعضا بدن در متابولیسم آن یعنی تولید و یا مصرف ماده ای اساسی دچار مشکل می باشد. در بیماری دیابت در ترشح یا مصرف انسولین در بدن مشکل ایجاد می گردد. دانشمندان بیماری دیابت را در دو دسته طبقه بندی نموده اند.

دیابت نوع اول

این نوع دیابت معمولا ژنتیکی می باشد. از دوران نوجوانی اثرات آن مشخص می باشد. به دلیل کمبود در ترشح انسولین در بدن می باشد.

دیابت نوع دوم

این نوع دیابت در مصرف انسولین توسط سلولهای بدن اختلال پدید می آید. یکی از عوامل این نوع دیابت چاقی افراد می باشد. این نوع دیابت معمولا در افراد با 40 سال به بالا رخ می دهد و قند خون به مرور در بدن بالا می رود.

 دیابت و بیماریهای دهان ودندان

تحقیقات زیادی در این مورد رخ داده است. نتایج این تحقیقات نشان داده است که افراد دیابتیک به میزان بیشتری به بیماریهای دهان ودندان مبتلا می گردند. بیماریهای پریودنتال، از جمله این بیماریها می باشند که مربوط به لثه می باشند. در صورتی که بیماریهای لثه برای فرد رخ دهد احتمال ضعیف شدن و در نتیجه آن از دست رفتن استخوان فک و دندان وجود دارد.

مراحل پیشرفته بیمارهای لثه مشکلات زیادی برای بدن ایجاد می کنند. یکی از این موارد را در بالا اشاره نمودیم. از دیگر خطراتی که این بیماری برای افراد ایجاد میکندافزایش و ایجاد نوسان در میزان قند خون بدن می باشد.

بیماری پریودنتال و ارتودنسی در افراد مبتلا به دیابت در مجموعه کلینیکهای نگین در تهران

در بالا گفته شد که دیابت تاثیری مستقیم در سلامت دهان ودندان دارد. یکی از نتایج بیماریهای لثه ضعیف شدن استخوان فک و از دست دادن دندانها می باشد. معمولا وقتی دندانی از دست برود، دندانهای دیگر تغییر مکان می دهند. در این حالت دندان ها معمولا کج می شوند. کج شدن دندانها موجب نازیبایی لبخند و چهره فرد می گردد. علاوه بر آن در تغذیه و سلامت دندانهای دیگر و بدن نیز تاثیر دارد. بهمین دلیل گفته می شود که اکثر بیماران دارای دیابت نیاز به درمان ارتودنسی در افراد مبتلا به دیابت در مجموعه کلینیکهای نگین در تهران دارند.

معاینات قبل از انجام درمان در بیماران دیابتیک

بیماران دیابتیک اشاره گردید که این افراد نیاز به درمان ارتودنسی دارند. ولی بیماری دیابت ممکن است مشکلات زیادی را برای این افراد در حین درمان ایجاد نماید.  بهمین جهت متخصصین ارتودنسی قبل از انجام درمان برای این افراد معاینات خاصی را انجام می دهند. برای این کار حتی از متخصصین لثه هم برای بررسی لثه فرد کمک می گیرند و بیمار را به آنها ارجاع می دهند. از دیگر پزشکانی که ممکن است بیمار به آنها ارجاع داده می شوند متخصصین تغذیه، متخصصین داخلی، متخصصین غدد برای کنترل قند خون فرد در حین درمان می باشند.  در حین درمان فرد بیمار باید میزان قند خون پایدار و ثابتی  داشته باشد.

انجام ارتودنسی در افراد مبتلا به دیابت در مجموعه کلینیکهای نگین در تهران

  • در بیمارانی که وضعیت بیماری‌ آنها کنترل نشده است یا سطح کنترل ضعیف است نباید درمان  ارتودنسی صورت گیرد. این افراد مستعد مشکلات پریودنتال هستند .
  • شرایط پریودنتال باید در هر ویزیت مورد بررسی قرار گیرد.
  •  بیمار باید وضعیت بهداشت دهانی خوبی داشته باشد
  • بینار باید فاقد عوامل محرک موضعی مانند جرم باشد.  جرم دندان یکی از عوامل ابتلا به التهاب لثه می باشد.
  • بررسی وجود HbAlc یا تماس با پزشک بیمار برای اطلاع از کنترل بیماری.

فاکتور HbAlc  (هموگلوبین ای وان سی) هنگامی که قند خون فرد دیابتیک بالا می رود، بخشی از این قندها به مولکول های هموگلوبین در گلبول های قرمز خون متصل می شوند.  با اندازه گیری تعداد گلبول های شرکت کننده در این پیوندها می توان به طور تقریبی میانگین قند خون روزانه ی فرد را در مدت 2تا 3 ماه گذشته محاسبه کرد.

  • فشار بسیار کمی باید روی دندان وارد شود.
  • زنده بودن دندان باید توسط متخصص ارتودنسی به صورت دوره ای و منظم بررسی شود .
  • وقت ویزیت باید برای اول وقت بعد از صبحانه تنظیم شود .
  • حفظ بهداشت دهان ودندان برای فرد خیلی مهم است.

شرایط  درمان ارتودنسی در افراد مبتلا به دیابت در مجموعه کلینیکهای نگین در تهران

  • باید از درمان ارتودنسی برای بیماران مبتلا به دیابت نوع اول که تحت کنترل در نیامده است، اجتناب نمود. این افراد مستعد ابتلا به بیماری های لثه و دهان ودندان هستند .بنابراین نه تنها احتمال شکست درمان بالا می رود بلکه احتمال آسیب دیدن بیشتر آنها هم زیاد می باشد.
  • در افرادی که دیابت تحت کنترل دارند هم التهاب لثه بیشتری مشاهده می شود. این مسئله احتمالا به دلیل اختلال در عملکرد نوتروفیل های خون آنها می باشد. در طول درمان متخصص ارتودنسی باید تغییرات وضعیت پریودنتال بیمار را در معاینات دوره ای منظم به دقت تحت نظر داشته باشد.
  • معاینه بیمار مبتلا به دیابت باید صبح ها پس از تزریق انسولین بیمار و خوردن صبحانه ای معمولی انجام شود.
  • باید شرایط مختلف درمان همچون احتمال التهاب لثه در هنگام درمان ارتودنسی به خوبی برای بیمار شرح داده شود .

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *